Et flot farvelagt brevkort: C. ST. Eneret 3450 med et billede af Graabrødretorv som dette tog sig ud i året 1906.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bagsiden af brevkortet skrevet i Hellerup den 12/7 1906 af en Hr. Axel Willumsen med en kommentar til den gigt Hr. Fasting havde fået pådraget sig, efterfulgt lidt om en tur til Norge, og sidst, en hilsen om god bedring. Afskrift  herunder:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hellerup 12/7 1906

                                                                                                                                                                                                                                              Kære Fasting! Jeg haaber at De snart er rask igen og i fuld Vigueur. Hvorledes har De dog faaet den gigt? Jeg var i Norge i 14 Dage i min ferie – En tur som det forenede arrangerede og vi var i Trondhjem til Kroningen.

God Bedring og venlig hilsen
Deres hengivne
Axel Willumsen.

Hr. H. Fasting
C/o Dee Sibiriche Kompagni
Omsk
Sibirien

Kroningen som der henvises til var Kroningen af Kong Haakon og Dronning Maud, Den 22. juni 1906 Kong Haakon og Dronning Maud kronet i Nidaros Domkirke i Trondheim. Det er den sidste kroning, der har fundet sted i Norge. Kilde: www.kongehuset.no/artikkel.

Brevkortet er som det fremgår frankeret med Afa-nr. 53, 10 øre rød, 1905-06 perforeret med perfinbillede D 68, D.S.K. tilhørende A/S Det Sibiriske Kompagni. København.

Frankeringen er afstemplet med annulleringsstempel brotype: København / III BRO IA-1, og afsendt den 16/7 1906 fra København med destination til Hr. Fasting C/o  Det Sibiriske Kompagni, OMSK, i Sibirien med ankomst dertil som det fremgår af det russiske ankomststempel den 12.7. 06.

Bemærk i øvrigt datoen den 16.7.1906 i annullerings-stemplet København / III BRO IA-1. Ifølge bogen om Københavns Poststempler / SKILLING v/Jan Bendix side 244, øverst, billedet 2, er brugsperioden her registreret som værende den 26.4. 1900 Bx – 22.2. 1910 Bx.

 

NYT NYT
Nye interessante person historiske oplysninger om ovennævnte Hr. H. Fasting og ligeså nye posthistoriske oplysninger samt rettelser til indlægget om Det Sibiriske Kompagni indsendt af Henrik Plovst som skriver:

Fasting blev direktør i Det Sibiriske Kompagni (SIBIKO) – leder af Centralkontoret Omsk der oprettedes i 1910. Men arbejdede i tiden forud ligeledes for SIBIKO.

Zaren havde en anden tidsregning – datoen i Omsk 12/7 skal tillægges 13 dage (julianske/gregorianske kalender)- så datoen passer fint med en sommertransport til Sibirien.

Men et fint kort på alle måder.

Undertegnede siger så mange tak til Henrik Plovst for oplysninger og rettelser.

Jan Krolak. den 6. december 2017