nnb1

 

En af de oplevelser, man kan komme ud for i den perfine verden er at finde dokumentationen på brugeren af et perfinbillede, her perfinbilledet N 35, som indtil fornylig var ganske ukendt for perfinsamlerne, og så ovenikøbet på en reklamekupon perforeret med initialerne NNB, som fortæller, at denne perforering, dette perfinbillede er brugt af virksomheden N. N. Blumensaadt´s Fabriker i Odense.

Som det fremgår på forsiden af kuponen står der trykt i indramningen: ”Kupon på en ægte GOLDPLATE FYLDEPEN eller LUKSUS FYLDEBLYANT” efterfulgt af teksten: Ved indsendelse af 50 kuponer som denne, vil der straks og portofrit blive sendt Dem en ægte Gold-Plate Fyldepen eller en Luksus Fyldeblyant. N. N. Blumensaadt´s Fabriker. Odense. Grundlagt 1835.

Og hvad skal man så gøre for at samle 50 kuponer for at opnå at blive den lykkelige ejer af én af det to ovenover nævnte ganske gratis.
Joh, det kan man læse om på bagsiden af kuponen hvorpå der står trykt: Som propaganda for anerkendte: Blumensaadts: 711 Toiletsæbe, 711 Tandcreme, Brillantine, 711 Barbercreme, 711 Barber Lotion og Kasinol Toiletsæbe har vi besluttet paa omstaaende Måde at uddele op til to Tusinde ægte Gold-Plate Fyldepenne eller en Luksus Fyldeblyanter.
Gem kuponerne og send os dem, når de har 50. Det er kun en ringe Ulejlighed, og De kan få værdi for mange kroner. Har De gamle kuponer, er disse også gode.
Joh, de kunne noget med reklamer dengang.

 

Kuverten er kun medtaget her for at vise hvordan tager sig. Bemærk: Der er ingen perfin i frimærket

Kuverten er kun medtaget her for at vise hvordan disse fra virksomheden tager sig. Bemærk: Der er ingen perfin i frimærket.

Firmahistorie

Bemærkninger:

N. N. Blumensaadt´s Fabriker. Odense blev grundlagt af Nicolai Niemann Blumensaadt i 1835 og startede som et lille sæbesyderi med tilhørende sæbeudsalg. I efterkrigstiden begynder virksomheden tillige at producere og sælge vaskemidler og fra 1950 og 60’erne kommer mærkevarer til at spille den væsentligste rolle, hvorfor N.N. Blumensaadt og sæbefabrikanten H.C. Møllers Eftf. fusionerer i 1957 for at blive til a/s blumøller.
Op igennem 60’erne og 70’erne lanceres en række mærkevarer, som stadig er en vigtig del af blumøllers produktportefølje.
Efter lanceringen af Bio-Tex i 1965 oplever blumøller stor vækst.
Ligeledes i 1965 overtages a/s blumøller af den hollandske kemikaliekoncern Akzo og bliver en del af Akzo Konsument.
Sidst i 60’erne og op gennem 70’erne lanceres mærkevarer som finitex, Probat, Closan og Neutral. zendium lanceres i 1980.
I 1987 sælger Akzo-koncernen sin konsumentdivision til Sara Lee/DE, som dermed bliver blumøllers nye og nuværende ejer. Med overtagelsen introduceres store mærkevarer som Sanex, Kiwi og Ambi-Pur.
I december 2010 sker den seneste udvikling, et opkøb hvor ejerskabet overgår til den britiske-hollandske koncern Unilever.
Kilder: Uddrag fra 150 år i sæbebranchen ”Fra Blumensaadt til Blumøller” og www. Blumøller.dk Historie – a/s blumøller i Middelfart og erhvervsarkivet. Wikipedia og Bio-Tex.dk

 

Fra
Til
Officielle navne
1957
A/S Blumøller
1936
1957
A/S N.N. Blumensaadt’s Fabriker
1903
1936
A/S N.N. Blumensaadt
1835
1903
N.N. Blumensaadt