Afklippet viser: At det er afsendt fra København den 29. 3. 57 / Destination ukendt. Stemplet viser: At forsendelsen er indleveret på Indleveringskontor K 23 / Børsen Brotypestempel: BRO Vc-2 brugt i Købehavn i perioden 17.06. 1932 Bx – 06.07. 1971. Kilde: Københavns poststempler. Forlaget SKILLING ved / Jan Bendix.

Afklippet viser: At det er afsendt fra København den 29. 3. 57 / Destination ukendt.
Stemplet viser: At forsendelsen er indleveret på Indleverings kontor K 23 / Børsen
Brotypestempel: BRO Vc-2 brugt i Købehavn i perioden 17.06. 1932 Bx – 06.07. 1971.
Kilde: Københavns poststempler. Forlaget SKILLING ved / Jan Bendix.

I den perfine verden er der meget langt imellem, at der dukker et af de eftertragtede perfinbilleder op, en af sjældenhederne, og det er heller ikke hver dag man får et disse sjældenheder direkte foræret som det skete for mig da jeg fik dette pragtstykke af et afklip som højst sandsynligt, er et afklip fra et Adressebrev / Adressekort? kan også være fra et ”Indbetalingskort” måske? / Vides ikke, foræret af Thorvald Halkjær til min samling.
Historien er, at jeg lørdag den 17. september fik en opringning af Thorvald Halkjær, da jeg sad i min bil som jeg efterfølgende fulgte op på da jeg var kommet frem til mit bestemmelsessted.
Thorvald fortalte mig, at han havde talt med Leif Ørndorf i anledning af han var kommet i besiddelse af et afklip påsat frimærke Afa-nr. 337B med perfinbilledet tallet 22. perforeret heri som havde henvist til mig. Thorvald ville gerne vide om jeg havde noget kendskab til dette, og om jeg kunne fortælle ham noget herom.
Jeg fortalte ham at jeg havde kendskab til perforeringen tallet 22, men først kunne fortælle ham mere når jeg igen var hjemme om et par dage. Ok, sagde han jeg sender dig et scan af afklippet, så kan du kigge på det når du er kommet hjem.
I kender det sikkert, man er spændt, men jeg skal love for at den spænding blev udløst da jeg så scannet Thorvald havde sendt mig efter hjemkomsten. Jeg vidste for eksempel intet i forvejen om afstempling, dato og årstal, ej heller fra hvilken by den var afstemplet fra, men det kunne dette scan fra Thorvald til gengæld fortælle meget mere om end de oplysninger jeg sendte til ham herom.
Efterfølgende i en telefonsamtale spurgte Thorvald mig om jeg var interesseret i afklippet med perforeringen hvilket jeg sagde ja til, jeg var nærmest overvældet. Jan, sagde Thorvald ved du hvad, jeg sender dette til dig, det er en foræring fra mig til dig, og jeg sender dig tillige en kuvert med perfinbilledet THM perforeret i frimærket.
Tak til dig Thorvald Halkjær for denne din fine gestus.
Med venlig hilsen
Jan Krolak
Her til sidst:
Det store spørgsmål er: Hvem har brugt dette perfinbillede 22. i deres regi? Et godt bud herpå må så absolut være: Den danske Landmandsbank. Er der andre der har et bud herpå hører jeg gerne nærmere herom. Gå venligst ind under kontakt formularen herunder og send mig en besked.
PÅ forhånd tak
Med venlig hilsen
Jan Krolak