Postfuldmagt: Postvæsenets benævnelse for en fuldmagt her udstedt af Colas Vejmateriale A/S med underskrift og behørig firmastempel med bemyndigelse til Herr Direktør E. Leisner, Kontorassistent frk. B. Brogaard og Kontorassistent E. Christensen, at modtage og kvittere for alle under ovenstående navn og adresse ankommende postforsendelser. København den 9. januar 1954.
Til bekræftelse af underskriftens rigtighed (2 vitterlighedsvidner) G. Knudsen, Hovedbogholder og H. Carlsen, bogholder.
Anmærkning: Postfuldmagt af 7. august 1953 annulleres herved.

Definition af en postfuldmagt: Citat: Modtagere af postforsendelser kan overfor postvæsenet bemyndige andre til at modtage og kvittere for postforsendelsen.
Posthusene udleverede blanketter til udstedelse af fuldmagter, der for at være gyldig skal være underskrevet af 2 vitterlighedsvidner eller af en tjenestemand med tilføjelse af dennes tjenestestempel, oblat eller segl. For notering af fuldmagt erlægges et gebyr af 1. kr., og fuldmagten er gældende i 2 år. Citat slut. Kilde: Illustreret Dansk Konversations Leksikon. Bind 17.

Som det fremgår, er fuldmagten behørig påsat 1. kr. i gebyr, Afa-nr. 293, 1. kr. brun, her perforeret med firmaet Colas Vejmateriale A/S, initialer C.V. perfinbilledet C 58,afstemplet med brotype: BRO vd-2. Brugsperiode: 20.08. 1952 – 3.12. 1954. Kilder: AFA Katalog 2014, og Københavns Poststempler v/Jan Bendix. Forlaget SKILLING.

Jeg skal ikke her kunne sige hvornår gebyret på 1. kr. for indførslen blev indført for udstedelse af en postfuldmagt, hvilken dato og årstal for jeg sidder og kæmper med at tyde de oplysninger jeg en gang for meget længe siden noterede mig inde på det gamle postmuseum v/Erik Jensen fra (OM) Officielle meddelelser omkring Postfuldmagter og gebyrer på disse.
Og grunden til denne tydning var desværre denne, at der kom en væltet kaffekop i vejen, indholdet udryddede på det nærmeste det jeg havde skrevet på det gamle papir fra den gang. Jeg kan lige svagt, meget svagt skimte nogen datoer og nogle årstal, nemlig 1.3. 1921, og så 2.7. 1967, men om de er korrekte, – det er det store spørgsmål. Men jeg mener, at kunne huske datoen 1.3. 1921, var den dato, og det år hvor der indførtes gebyr for udstedelse af postfuldmagter på 1.kr, og at datoen 2.7. 1967 var det år hvor gebyret blev hævet til 2. kr.
Det vil jeg naturligvis undersøges når min vej går forbi det nye postmuseum hvor man kan komme ind se i de gamle bind af (OM) Officielle Meddelelser. Jeg vender tilbage.

Historien om: Colas vejmateriale; Gå ind under menuen OM COLAS: TRYK HER

God fornøjelse, Jan Krolak. København 29. oktober 2018

Oversigt over afa-numre fundet på det pågældende perfinbillede C 58, C.V. dags dato.