Som overskriften fortæller, så nærmer vi os en opklaring på perfinbilledet LB, L12.3 kontra perfinbilledet LB, L 12.29.

I relation til artiklen: “Total forvirring omkring perfin billedet LB. L 12.3 / ”kontra” perfin billedet LB. L 12.29”, bragt her under “Menuen artikler” blev der stillet tre spørgsmål der i årevis har plaget, – om ikke alle, – så dog nogle samlere i perfin kredse der har stillet de samme spørgsmål igen og igen:

Spørgsmål 3 lød således: Eller, – er der i virkeligheden tale om to perforatorer med to fuldstændige identiske fremstillede perfinbilleder i nålesættet hvoraf den ene perforator ”Perfinbilledet LB, L 12.29” ”som formodes” blev brugt i Langeskov afdelingens regi, som mangler to nåle i nålesættet, og den anden perforator” perfinbilledet LB, L 12.3” ”som formodes” blev brugt i Ballerup afdelingens regi, som ikke mangler nåle i nålesættet.

Svar: Ja, der er tale om to perforatorer, hvilket nu er bevist, idet dokumentationen for brugen af den ene af disse perforatorer, perforatoren fra Ballerup med perfinbilledet LB, L12.3 i nålesættet er dukket op i form af en rudekuvert (ses herunder) afsendt fra den Danske Landmandsbanks, Ballerup afdeling, dengang beliggende på Stationsvej 24, i dag omdøbt til Centrumgaden, hvori den Danske Bank i dag har til huse i nummer 6.

Luftpostbrev sendt den 22. 04. 1960 fra Ballerup formentlig til USA, hvilket den påsatte frankering tyder på. Afa – numrene: Afa 320 øre brun, Afa 341 80 øre orange, Afa 354 30 øre rød. Alle perforeret med perfinbilledet LB, L 12.3.
Takst: Udlandsporto: 60 øre hvilket var portoen i perioden for forsendelser til udlandet (USA) fra 1.7.1952 – 15.5.1965.
Luftposttillæg: 70 øre
I alt: 1 kr. 30 øre

OBS OBS OBS
Læg vel mærke til stemplet med de 5 Bølgelinie på kuverten. Stemplet er i følge ”Katalog over neutrale enkelt maskinstempler” v/Kurt Stokholm. Udgave april 1997 af Typen: Type I – 4.
Stemplet er udstyret med 5 bølgelinier, (venstrevendte) er 24 mm høje, – 5 mm enkeltbølge højde og maskinen er en SECAP Maskine
Kildehenvisning: Katalog over neutrale enkelt maskinstempler” v/Kurt Stokholm. Udgave april 1997.

Så langt, så godt, nu står blot tilbage, at den manglende dokumentation fra Langeskov afdelingen perfinbilledet LB, L12.29, dukker op, så opklaringen er fuldbragt for denne afdeling ligeså.

Jan Krolak